Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Sarı Erdek yatakhane turizmine son vermeli”

Sarı  Erdek yatakhane  turizmine son vermeli”

Almanya'ya gitmeden önce gazetemize açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek, turizmde eski yıllarına dönmek istiyorsa, yatakhane turizmine son vermelidir” dedi.

Almanya’ya gitmeden önce gazetemize açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Erdek, turizmde eski yıllarına dönmek istiyorsa, yatakhane turizmine son vermelidir” dedi. 

Tüm dünyada turizm sektörünün, hizmete yöneldiğine dikkati çeken Sarı, 1/100 binlik Çevre Düzeni Plânı’nın da Erdek Körfezi için büyük tehdit oluşturduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Erdek, sözüm ona 2006 yılında ‘turizm bölgesi’ ilan edilmişti. Şimdi ise körfezimiz, ağır sanayi ve kimyasal sanayi tesisleriyle kuşatılmak isteniyor. Marmara, ülkemizin en çok turizm geliri yaratan bölgesidir. Erdek Körfezi ise oksijen deposu Kapıdağ ile birlikte Akdeniz çanağının yaşam platosu gibidir. Biz, sanayi karşı değiliz. Ancak, çevre dostu sanayiden yanayız. Erdek Körfezi sınırları içinde oluşturulacak sanayi tesislerinin, yalnız körfezimize değil, yöremizde bulunan Kuş Cenneti ve Gönen kaplıcalarına da zarar vereceğinden kuşku duyuyoruz. 1/100 binlik Çevre Düzeni Plânı’nın iptali için mahkemeye başvurumuzu yaptık.”
Erdek’teki cumhuriyet alanı bölgesinde yer alan 8 çay bahçesinin sayısını 5’e düşürüp, 3 yeni çay bahçesini daha lunaparkın kurulduğu bölgeye yapacaklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:
“Böylece cumhuriyet alanını, denizle buluşturmak istiyoruz. Proje kapsamında bazı yolların aşağı doğru geçirgenliğini de sağlayacağız. Zafer ve Egemenlik sokaklarını aşağıya indireceğiz. Cumhuriyet alanındaki blok taşları kaldırarak, yerine doğal granit bloklar döşeyeceğiz.”
Boşalttıkları çarşı meydanını ise botanik bahçesi durumuna dönüştüreceklerini vurgulayan Sarı, “Bu düzenlemeyi 1-2 ayda bitireceğiz” diye konuştu.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi’nde bulunan Zeytinliada’nın doğal ve arkeolojik sit alanı olduğuna işaret eden Sarı, adada bulunan şifalı suların ortaya çıkarılması için MTA’ya başvurduklarını açıkladı. CHP’li Bandırma ve Manyas belediyeleri ile bazı konularda işbirliği içinde hareket ettiklerini vurgulayan Sarı, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, şu ana dek Erdek’e hizmet vermemizin önünde engel olduğunu söyleyemem” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli